,

Melanie is weer mobiel dankzij acupunctuur

migraine acupunctuur

Melanie is weer mobiel dankzij acupunctuur

Melanie staat actiever in het leven door de behandeling met acupunctuur. Zij kan nu veel meer samen met haar kinderen ondernemen en voelt zich zelfstandiger.

Heerlijk om meer naar buiten te kunnen, om meer activiteiten met mijn kinderen te kunnen ondernemen en om weer zelfstandiger in het leven te staan!

Artrose op zeer jonge leeftijd

Vanwege ernstige artrose in mijn knie en het ontbreken van de voorste kruisband in die knie, heb ik al jaren veel pijnklachten en loop altijd met één of twee krukken. Voor een nieuwe knie ben ik te jong (nu 42). Om zo goed mogelijk te leren omgaan met de beperking en om verdere achteruitgang te voorkomen heb ik fysiotherapie en ergotherapie gevolgd. Leer er maar mee leven was de boodschap; best lastig als je 36 bent en moeder van twee jonge kinderen. Met hulpmiddelen en hoge pijnmedicatie ben ik verder gegaan.

Via via ben ik in contact gekomen met mevrouw Siwpersad die aangaf wel mogelijkheden te zien om de knie te behandelen en om een verbetering te kunnen bereiken. Met het idee niets meer te verliezen te hebben ben ik met de acupunctuurbehandeling begonnen. Wel eng omdat het idee van de naalden in je lijf toch pijnlijk lijkt. Dat is soms ook zo, maar het prettige is dat je dat goed kunt aangeven en dat daar zoveel mogelijk rekening mee wordt gehouden.

TCM legt verbanden die de reguliere geneeskunde niet legt

Fijn is dat je je kleren zoveel als mogelijk aan kunt houden en dat je met handdoeken wordt bedekt. Het contact is prettig en het is mooi om te zien hoe op een heel andere manier dan in de reguliere geneeskunde verbanden worden gelegd. Afhankelijk van hoe het met je gaat en welke klachten op de voorgrond staan, wordt per keer bekeken op welke plekken naalden wordt geplaatst.”

De acupunctuurbehandeling heeft mij een wezenlijke verbetering opgeleverd;

  • nauwelijks nog pijnmedicatie
  • ben mobieler geworden
  • De altijd aanwezige zwelling  is veel minder

Heerlijk om meer naar buiten te kunnen, om meer activiteiten met mijn kinderen te kunnen ondernemen en om weer zelfstandiger in het leven te staan!