Laetitia Mieke Siwpersad

Master Acupuncturist

Al tijdens de studie Fysiotherapie kwam ik in aanraking met de Chinese Geneeskunde. Diep onder de indruk begon ik met mijn studie Acupunctuur welke ik heb afgerond met een Master Degree.

Thans ben ik meer dan 25 jaar werkzaam in dit prachtige vak en heb ik mij in meerdere facetten van de Chinese Geneeskunde verdiept.

Inmiddels mag men mij gerust specialist noemen in de Acupunctuur.

Om de kwaliteit van mijn dienstverlening te waarborgen doe ik veel aan nascholing en verdieping in de TCM en ben ik lid van de beroepsvereniging ZHONG.

Mijn filosofie op acupunctuur

Acupunctuur is een holistische geneeskunde die uitgaat van de totale mens. Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde zijn hierdoor geschikt voor iedereen die klachten heeft over zijn of haar fysieke of mentale gezondheid.

De Chinese zienswijze stelt niet alleen de ziekte centraal, maar de mens in zijn geheel. Zo is er aandacht voor: Uw leefomgeving, voedingsgewoonten, levensstijl en gemoedstoestand. Zo komen we tot een behandeling die verder kijkt dan alleen de pijnsymptomen.

Door pols-, tong- en gezichtsdiagnostiek worden vele ziektes en de achtergronden van de aandoeningen erkend. Deze theorie maakt tal van ziektes goed behandelbaar en pijn- of stressklachten kunnen worden verminderd.

Voorkomen is (nóg) beter: aanbevelingen van de acupuncturist

In de afgelopen jaren heb ik al vele klachten de revue zien passeren en succesvol behandeld of beïnvloed. Ik kijk nog steeds met grote dankbaarheid en soms verbazing terug op de vele tevreden reacties van cliënten.

Toch wachten nog veel cliënten te lang en hebben ze vaak een uitgebreid traject doorlopen in de reguliere geneeskunde op zoek naar verlichting of genezing van hun klachten.Terwijl de Traditionele Chinese Geneeskunde prima aansluit bij de Westerse Geneeskunde. Wij kunnen heel goed gezamenlijk cliënten ondersteunen en begeleiden naar gezondheid en geestelijk welbevinden.

In iedere mogelijke situatie dat u een beroep op mij doet,  kan ik u een adequate diagnose bieden en een goed behandelplan om tot resultaten te komen. Er kan altijd effect optreden bij acupunctuur, kruiden, moxa, cupping of tuina massage of voedingsadviezen. Ik zoek de grenzen op waar ik verder kan met de cliënt, voer geen strak beleid en ben altijd bereid tot aanpassing. Er moet tenslotte doeltreffend behandeld worden.

Als behandelaar pas ik verschillende technieken toe binnen de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde), luister zeer goed naar de cliënt en coach daar waar het kan en nodig is. U kunt mij  zonder verwijsbrief raadplegen wanneer er klachten zijn of wanneer er klachten te verwachten zijn.

Denk daarbij aan stress, welke op tijd zal moeten worden aangepakt door u te helpen om te ontspannen nog voordat er klachten of beperkingen  ontstaan. Welvaartsziekten, slapeloosheid, pijn en dergelijke beginnende klachten die onbehandeld tot verdere ziekten kunnen leiden.

Ik nodig u uit om niet te lang te wachten om mij te consulteren. U kunt natuurlijk ook bij mij terecht puur en alleen ter ontspanning. Geniet van de rust welke u zult ervaren.  Het is voor u gewoon ter beschikking.

Ik wil u graag ontmoeten,

Hartelijke groet,

Laetitia ‘Mieke’ Siwpersad

Master Acupuncturist

Opleiding

1991 – Heden

Jaarlijkse bijscholing in China & NL

1987 – 1991

Traditionele Chinese Geneeswijze

1982 – 1986

Fysiotherapie

Ervaring

1993 – heden

Acupunctuurpraktijk in Leiden

1989

Stage gelopen bij Dong Zhi Lin

Opleidingsinstituten waaraan ik verbonden ben

© Acupunctuur Siwpersad | Dé Plek Kanaalpark 157, 2321JW Leiden 06-38564107 of 06-51627589