Infertiliteit en Traditionele Geneeskunde

infertiliteit en verdriet

Infertiliteit en Traditionele Geneeskunde

1 op de 6 koppels zoeken specialistische hulp om een zwangerschap te bewerkstelligen. In de meeste gevallen zoekt men hulp na een jaar. De oorzaken van infertiliteit vanuit  Westers Geneeskundig perspectief gezien zouden kunnen zijn:

uitblijven  van de ovulatie

ontstekingen aan het reproductie systeem

sperma problematiek

endometriose

tijd van de geslachtsgemeenschap ( 14 dagen na menstruatie)

levensstijl

andere relevante oorzaken

onverklaarbare infertiliteitsoorzaken

Acupunctuur benadert de oorzaken van de infertiliteit op verschillende wijze, met verschillende diagnostiek, naar de aard van de problematiek. De Puntkeuze zal daarom aangepast worden. Is er bijvoorbeeld wel een maandelijkse cyclus dan wordt de puntkeuze bepaald naar het wekelijkse stadium van de cyclus waarin de cliënt zich bevindt. Natuurlijk is de behandeling weer anders als er nog geen goed lopende cyclus is of indien er sprake is van een uitblijvende cyclus.

Er kan indien noodzakelijk ondersteund worden met fytotherapie.

Een hele uitdaging, maar met heel wat resultaat. Het komt er dus op neer dat er voor elke cliënt een individueel behandelplan zal worden opgesteld en besproken worden.

In geval dat men in een traject van reguliere geneeskundige traject is begonnen in ziekenhuis of kliniek kan ik u altijd ondersteunen. Sommige specialisten raden acupunctuur aan om de slagingskans te verhogen.

Ik help u graag

Laetitia Mieke