Cees heeft veel minder rugklachten

acupunctuur dry needling

Cees (61) doet weer fluitend zijn sokken aan

Niet alleen zijn rugklachten vonden veel baat bij acupunctuur. Cees vertelt eveneens hoe de frozen shoulder van zijn dochter sterk verbeterde.

“Ik heb in mijn arbeidsjaren zwaar werk gedaan en daar heb ik allerlei gebreken aan overgehouden. Vooral mijn rugklachten bezorgden mij veel last. Het gebeurde nogal eens dat bij het minste of geringste iets van zijn plek schoot. Daardoor had ik veel pijn en liep ik zo krom als een hoepel. Ik had moeite met mijn sokken aan te doen en kon de billen niet afvegen om maar iets te noemen. Naar de huisarts, fysio 1 tot 2 keer per week, en na een week of twee ging het dan wel weer wat beter. Totdat iemand eens tegen mij zei: ik weet een oplossing voor jou, je moet eens naar een acupuncturist gaan. En op zo’n manier kwam ik bij Mieke terecht.”

In het begin was ik erg sceptisch over het zetten van wat naalden en dat je daar van op zou knappen. Ik had eerder het idee dat het slecht zou zijn al dat geprik. Welnu daar ben ik dus helemaal van teruggekomen. Even een praatje met Mieke, ik kon al direct daarna op de behandeltafel, en naalden erin, wat elektra erbij en ik ging werkelijk fluitend de deur uit. Het mooiste aan haar vind ik eigenlijk dat als jij zegt we gaan naar links dan gaat zij dus naar rechts, wat bedoel je met eigenwijs?? Ik kom nu eens in de zoveel tijd langs om de boel weer in balans te zetten.”

Mijn tweede ervaring op het gebied van acupunctuur is het volgende: Mijn dochter bleek op een gegeven moment last te hebben van een frozen shoulder na een operatie aan het AC gewricht (1 cm van het gewricht werd er afgehaald). Na de nodige bezoeken aan de pijnpolie en ziekenhuizen kwam zij op aanraden van mij ook bij Mieke terecht. Mieke overtuigde ons ervan dat zij wel wat kon doen voor mijn dochter en na een aantal behandelingen trad inderdaad een verbetering op. Mijn dochter kan hierdoor weer meedoen in het arbeidsproces. Terwijl als we alleen maar de adviezen van het ziekenhuis opgevolgd hadden, zij nu met een batterij in de bil en een elektrodraad in haar rug door het leven had moeten gaan.”