Afvallen met acupunctuur

Acupuncturisten en patiënten over de hele wereld bevestigen het: acupunctuur kan helpen bij overgewicht. Allereerst door een vol gevoel te geven zodat minder gegeten wordt.

Metabolisme verhogen met acupunctuur

Daarnaast kan acupunctuur het metabolisme in het lichaam verhogen zodat een snellere verbranding plaatsvindt van calorieën.

Holistische benadering

Natuurlijk zal de acupuncturist eerst uw gehele conditie in ogenschouw nemen voordat de behandeling begonnen wordt. Dit komt omdat in de acupunctuur uitgegaan wordt van een holistische benadering, dus de mens als één geheel beschouwt. Vandaar dat altijd wordt gekeken naar de samenhang met uw gezondheid en of er andere oorzaken aan te wijzen zijn voor uw overgewicht.

Maag-milt balans verbeteren

Soms kan een verstoorde maag-miltbalans de oorzaak zijn van overgewicht.
De taak van de miltenergie is het verteren van voedsel in de maag en het transporteren van de voedingsbestanddelen en vloeistoffen door het lichaam. Bij een tekort aan miltenergie treedt er stagnatie op en traagheid in het verteringsproces, waardoor vetten opgeslagen worden in de cel.
Het lichaam vertraagt letterlijk.

De maag is belangrijk bij de ontvangst en vertering van voedsel dat er tijdelijk verblijft. De maagenergie verkleint de voedingsstoffen en transporteert deze naar de darmen. Acupunctuur kan de samenwerking tussen maag en milt verbeteren, zodat de processen soepeler verlopen, de vitaliteit toeneemt en het overgewicht afneemt.

Gezonde eet- en leefgewoontes

Acupunctuur alléén is geen wondermiddel om verlost te raken van overgewicht. Om effectief gewichtsverlies mogelijk te maken, ook voor de lange termijn, dient acupunctuur gecombineerd te worden met gezonde eetgewoontes en regelmatige beweging.