Acupunctuur helpt bij stoppen met roken

stoppen roken acupunctuur

Een voornemen om te stoppen met roken kan ondersteund worden met acupunctuur. Natuurlijk moet u het zelf doen! Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is heel belangrijk. Maar acupunctuur kan u daarbij helpen en uw wilskracht versterken. De onderliggende onrust, die u naar de sigaret doet grijpen, kunt u reguleren met acupunctuur. Bovendien is acupunctuur bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen.

Hoe werkt acupunctuur bij stoppen met roken?

De anti-rookbehandeling bevordert, dat lichaam en geest zich ontspannen en in balans komen. Onrustig gedrag, te veel willen eten en slecht slapen wordt tegengegaan. De behandeling is ook effectief voor alcoholisme en softdrugs gebruik, al zal dan gekozen worden voor andere acupunctuurpunten. Een acupunctuurbehandeling kan al effectief zijn na 2 tot 4 behandelingen.

In aanvang is er een uitgebreid gesprek over de nicotineverslaving zelf, de motivatie om te stoppen, en over uw eventuele lichamelijke ongemakken. Vervolgens krijgt u een behandeling door middel van ooracupunctuur en lichaamsacupunctuur.

De ooracupunctuur wordt toegepast om de ‘zin in sigaretten’, de nicotinebehoefte, minder te maken. Er worden korte, kleine naaldjes in het oor geplaatst en deze worden met elektroden gestimuleerd. U ondervindt hier nauwelijks last van. Een aanzienlijk pluspunt van deze behandeling is dat deze dagenlang blijft doorwerken, zodat u er lang profijt van ondervindt. Lichaamsacupunctuur wordt toegepast om onthoudingsverschijnselen zoals constipatie, slapeloosheid, concentratiemoeilijkheden, nachtelijke onrust, onrustig en explosief gedrag te voorkomen en te reguleren. Bij deze lichaamsacupunctuur verschillen de acupunctuurpunten per persoon en worden afgestemd op de lichamelijke conditie. Indien nodig worden Chinese kruiden ingezet om het maagdarmstelsel en het centrale zenuwstelsel te reguleren.

De kosten voor een anti-rookbehandeling bedragen 62 euro per keer. U dient voor minstens twee behandelingen af te spreken. Daarna kunnen er mogelijk nog twee volgen. Naar behoefte is er de mogelijkheid voor een enkele ’terugkeerbehandeling’ om een terugval te voorkomen. Hiervoor geldt het normale acupunctuurtarief.

Vraagt u gerust om meer informatie over deze behandeling.